Stravovací systémy umí jednoznačně identifikovat strávníka pomocí karty nebo čipu. Samotný objednávkový terminál umožňuje volbu druhu jídla i jeho odhlašování. Výdejový terminál pak obsluze zobrazí objednávky při odběru jídla. Stravovací program umí zpracovat komplexní chod celé kuchyně.
Stravovací systém
Stravovací systém vám umožňuje automatizované objednávání a výdej stravy. Jde o chytré řešení pro organizaci stravování a objednávky i výdeje pokrmů ve firemních jídelnách a dalších stravovacích zařízeních. V přehledném systému se zaměstnaneckou kartou nebo čipem je možné i objednání z mobilu. Stravovací systém zjednodušuje, odstraňuje i zpřesňuje papírovou práci spojenou s objednávkami, výdeji, odhlašováním pokrmů, evidencí i vyúčtováním stravenek u strávníků.
Proč zavést stravovací systém
-
Dává okamžitý přehled o počtu odebraných pokrmů, vydaných porcí i nevyzvednutých jídel.
-
Odstraňuje pokusy strávníků podvést personál jídelen a stravovacích zařízení.
-
Odpadá nutnost tisknout papírové stravenky.
-
Automaticky vytváří podklady pro všechny vyúčtování.
-
Zrychlí a zpřesní agendu spojenou s chodem gastronomického provozu.
-
Objednávání stravy přes mobilní telefon odkudkoliv.
-
Možnost připojit přístupový systém pro zajištění omezení pohybu neoprávněných osob, pro vstup i vjezd do objektu pro strávníky, personál či dodavatele.
-
Možnost připojit vyvolávací systém pro vyvolání strávníků číselným kódem, pro omezení nutnosti čekání ve frontách a omezení kumulace osob v bistrech, jídelnách i restauracích.
Objednávkový a restaurační provoz
Objednávkové stravování je založeno na objednávkách pokrmů podle jídelníčku a jejich odběru na výdejních místech po přiložení identifikační karty ke čtečce na výdejním terminálu. Obsluze se na displeji zobrazí číslo jídla, které má vydat. V restauračním provozu terminál není třeba. Uvaří se tu předpokládaný počet pokrmů, strávníci si je vyberou na místě a uhradí na pokladně zaměstnaneckou kartou, stravenkami, bankovní kartou či v hotovosti. Oba typy provozu se dají vzájemně kombinovat.
Všechny články blogu